تأکید ایران و روسیه بر توسعه همکاری‌های مالی، سرمایه‌گذاری و سازوکارهای پرداخت

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و معاون وزیر دارایی روسیه در حاشیه نشست بریکس در هند، ضمن بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های اقتصادی و مالی دو کشور، بر گسترش سرمایه‌گذاری، تقویت همکاری‌های بانکی و پرداختی، توسعه کریدورهای حمل‌ونقل و استفاده از ظرفیت‌های بریکس برای ایجاد زیرساخت‌های مالی مقاوم و متنوع تأکید کردند.

به گزارش شادا، در دیدار مهدی حیدری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، با چبیسکوف، معاون وزیر دارایی فدراسیون روسیه، مهم‌ترین زمینه‌های توسعه و تعمیق همکاری‌های اقتصادی و مالی دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

حیدری در این دیدار با قدردانی از حمایت‌ها و کمک‌های بشردوستانه روسیه به جمهوری اسلامی ایران در جریان جنگ اخیر، از حمایت این کشور از عضویت ایران در بانک توسعه جدید بریکس (NDB) نیز تشکر کرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در روابط اقتصادی ایران و روسیه، بر توسعه همکاری‌های سرمایه‌گذاری میان دو کشور تأکید کرد و گفت شرکت‌های روسی در حوزه‌هایی از جمله نفت و گاز، صنعت و زیرساخت در ایران فعال هستند و زمینه برای گسترش این سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد.

وی همچنین پیشنهاد کرد پروژه‌های مشخص و مشترک منطقه‌ای و دوجانبه با هدف تسهیل تجارت میان دو کشور شناسایی و اجرایی شود.

حیدری با اشاره به روابط نزدیک بانک‌های مرکزی ایران و روسیه، بر ضرورت گسترش این همکاری‌ها با مشارکت کشورهایی همچون چین و هند تأکید کرد و ظرفیت‌های بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را زمینه‌ای برای ایجاد یک نظام چندجانبه و مستقل‌تر از غرب دانست.

توسعه کریدورهای حمل‌ونقل و لجستیکی، تسهیل تجارت کالاهای اساسی و کشاورزی میان ایران و روسیه و رفع موانع موجود در حوزه حمل‌ونقل دریایی در دریای خزر از دیگر محورهای مورد تأکید معاون وزیر اقتصاد ایران در این دیدار بود.

معاون وزیر دارایی روسیه نیز ضمن ابراز همدردی با مردم ایران و قدردانی از روابط نزدیک دو کشور، حمایت روسیه از عضویت ایران در بانک توسعه جدید را مورد تأکید قرار داد.

چبیسکوف همچنین بر علاقه‌مندی شرکت‌های روسی برای توسعه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف ایران، به‌ویژه نفت و گاز و حمل‌ونقل، تأکید کرد و پیشنهاد داد پروژه‌های مشخص و دارای ظرفیت اجرایی برای بررسی و پیگیری مشترک معرفی شوند.

معاون وزیر دارایی روسیه در ادامه بر اهمیت ایجاد زیرساخت‌های مالی مقاوم و متنوع تأکید کرد و گفت روسیه از ابتکارات بریکس در حوزه‌های پرداخت، بازار سرمایه و بیمه حمایت می‌کند.

در این دیدار همچنین موضوع استفاده از دارایی‌های دیجیتال و رمزارزها در مبادلات بین‌المللی مورد گفت‌وگو قرار گرفت. معاون وزیر دارایی روسیه با اشاره به تصویب چارچوب قانونی جدید در این کشور برای فعالیت در حوزه دارایی‌های دیجیتال، آمادگی روسیه را برای انتقال تجربیات و بررسی همکاری میان مؤسسات مالی دو کشور در این زمینه اعلام کرد.

در پایان، دو طرف بر تداوم رایزنی‌ها و پیگیری عملیاتی توافقات در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، همکاری‌های بانکی و مالی، حمل‌ونقل، انرژی، تجارت و سازوکارهای پرداخت تأکید کردند.

کد مطلب 743826

برچسب‌ها