گامی برای کاهش ناترازی برق

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: با توجه به وسعت زیاد استان و تابش طولانی و باکیفیت خورشید، خراسان جنوبی می‌تواند به یکی از مقاصد اصلی اجرای تکالیف قانونی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود.

به گزارش شادا، مرتضی ذاکریان در دیدار با نمایندگان وزارت اقتصاد برای پیگیری احداث نیروگاه های خورشیدی در استان اظهار داشت: بر اساس مصوبات شورای عالی انرژی، همه دستگاه‌های اجرایی موظفند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از محل انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی تأمین کنند.

وی افزود: در همین راستا امروز یک تیم کارشناسی از وزارت امور اقتصادی و دارایی به دعوت این اداره‌کل در استان حضور یافت تا ضمن بازدید میدانی از لکه‌های پیشنهادی زمین، امکان اجرای این تکلیف قانونی در خراسان جنوبی بررسی شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: پیشنهاد استفاده از ظرفیت‌های استان برای احداث مزارع خورشیدی اسفند ماه سال گذشته در نشست مدیران منطقه ۹ وزارتخانه مطرح شد و خوشبختانه مورد تأیید و تصویب در سطح کلان قرار گرفت.

ذاکریـان تصریح کرد: انتخاب لکه‌های زمین برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی بر اساس اطلس جامع سرمایه‌گذاری استان و با همکاری شرکت برق منطقه‌ای، منابع طبیعی و امور اراضی صورت گرفته تا این اراضی با حداقل هزینه و کمترین فاصله از پست‌های انتقال نیرو در نظر گرفته شوند.

وی تأکید کرد: با توجه به شرایط ویژه اقلیمی استان، خراسان جنوبی پتانسیل تبدیل شدن به پایلوت اجرای این تکلیف قانونی و احداث مزارع متعدد خورشیدی را دارد و این موضوع می‌تواند نقش مهمی در کاهش ناترازی برق کشور ایفا کند.

ذاکریـان افزود: انتظار داریم سایر دستگاه‌های اجرایی نیز از طریق وزارتخانه‌های متبوع خود این پیشنهاد را مطرح و حمایت کنند تا مزارع خورشیدی بیشتری در خراسان جنوبی ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: انرژی برق یک زیرساخت حیاتی برای تولید است و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر علاوه بر رفع ناترازی شبکه برق، زمینه تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» را فراهم خواهد کرد.

کد خبر 615693

برچسب‌ها