به گزارش شادا، مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی، در گفتوگو با رادیو اقتصاد با موضوع تدوین برنامههای سازمان مالیاتی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: یک نظام مالیاتی مطلوب علاوه بر تأمین مالی دولت، باید در راستای کارکردهای تثبیتی در حمایت از تولید و سرمایهگذاری گام بردارد. این اهداف به دودسته ترتیبات قانونی و ترتیبات وصول مالیاتی تقسیم میشوند که باید بهگونهای عمل شود تا هر دو مورد به حوزه تولید کمک کنند. این دو دستهبندی از محورهای بسیار مهمی است که در قالب طرح تحول سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر، بهویژه پس از تصویب قوانین بسیار مهم، به اجرا درآمده است.
وی با تأکید بر اهمیت تعیین نرخهای مالیاتی مناسب تصریح کرد: یکی از مهمترین احکام مالیاتی در بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور و در راستای شعار امسال، یعنی سرمایهگذاری برای تولید، ناظر به بند «کاف» تبصره یک قانون بودجه است. حفظ کاهش نرخ مالیاتی برای واحدهای تولیدی از سال ۱۴۰۰ و درگیرشدن اقتصاد کشور به واسطه رکود اقتصادی ناشی از اپیدمی کرونا آغاز شد. یعنی نرخ مالیاتی موضوع «ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم» که برای اشخاص حقوقی ۲۵ درصد بود، کاهش ۵ درصدی در سالهای گذشته پیدا کرد و به حدود ۲۰ درصد رسید. این کاهش ۲۰ درصدی برای امسال نیز ادامه پیدا کرد و به سودآوری بخش تولید و ارزآوری به کشور کمک شایانی کرد.
موحدی بکنظر از دیگر موارد مورد تأکید قانون بودجه سال ۱۴۰۴ را «بند سه تبصره یک» دانست و بیان کرد: بر اساس این بند، مالیات بر ارزش افزوده یا استرداد مالیات بر ارزش افزوده، علاوه بر جاری بودن برای صادرکنندگان، برای پیمانکاران داخلی که در زنجیره تولید به پروژههای صادراتی یا به پیمانکاران خارجی داخل قلمرو ایران کمک میکنند، جاری و ساری است. این مسئله به تقویت سرمایهگذاری خارجی در کشور کمک میکند.
وی از دیگر موارد مهم در احکام بودجه سال ۱۴۰۴ در راستای حمایت از سرمایهگذاری در تولید، بهویژه در حوزه کسبوکارهای خرد، به تسهیل مالیاتدهی مشاغل اشاره کرد و گفت: این موضوع در قالب «تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم» اجرا میشود که ناظر به افزایش سقف استفاده از این تبصره تا ۱۵۰ برابر معافیت مالیاتی ماده ۸۴ است. این به این معناست که بتوانیم این سقف معافیت را به حدی بالا ببریم که بسیاری از کسبوکارها بهراحتی در قالب پرداخت یک مالیات مقطوع مبتنی بر اطلاعات موجود در پایگاههای اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی، مالیات خود را محاسبه کنند و بدون درگیرشدن با فرایندها و ترتیبات وصول مالیات، حمایت مؤثری از سرمایهگذاری تولید در کسبوکارهای خرد داشته باشیم. این معافیت مالیاتی در سال ۱۴۰۴، ۴۴ میلیارد تومان میشود. یعنی فروش خالص ناشی از کالا و خدمات کسانی که در سال ۱۴۰۴ کمتر از ۴۴ میلیارد تومان باشد، میتوانند بدون نگهداری اسناد و مدارک و ارائه اظهارنامه، با بهرهگیری از ترتیبات ناظر به مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، مالیات خود را پرداخت کنند.
وی همچنین به معافیتها و اعتبارات مالیاتی برای شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و افزود: این معافیتها ناظر بر مواد ۳، ۹، ۱۰ و ۱۱ قانون حمایت از این شرکتها است که میتواند گامی مؤثر در تقویت سرمایهگذاری تولیدی و تحقق شعار سال باشد.
موحدی بکنظر با اشاره به اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان گفت: این کار برای پنجمین دوره در کشور پیادهسازی شده که محاسبه مالیات را سیستمی کرده و نیاز به دخالت مأموران مالیاتی را کاهش داده است. تولیدکنندگان با ثبت صورتحسابهای الکترونیک در سامانه مؤدیان، از ارائه اظهارنامه ارزش افزوده معاف شده و مالیات بهصورت خودکار محاسبه میشود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع مسئولیتهای اجتماعی این سازمان عنوان کرد: این موضوع تنها به حوزه ورزشی بسنده نمیشود، بلکه طبق مفاد «ماده ۱۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم»، این هزینههای قابلقبول در قالب ضوابط اجرایی این ماده شامل حال وزارتخانههای آموزشوپرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاهها، بخش بهداشت و امثال اینها نیز میشود که کماکان در حال اجرا است و باید مورد تأکید قرار گیرد.
وی در پایان تأکید کرد: در سالهای اخیر، آگاهیبخشی مالیاتی از طریق رسانهها افزایش چشمگیری داشته و سازمان امور مالیاتی با برنامههای تحولآفرین، در راستای ارتقای فرهنگ مالیاتی و حمایت از شعار سال گامهای مؤثری برداشته است و این مسیر باقوت ادامه خواهد یافت.