وزارت اقتصاد و ساتبا برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تفاهم‌نامه پنج‌ساله امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) با هدف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و گسترش بهره‌گیری از انرژی‌های پاک در کشور به امضا رسید.

به گزارش شادا، این تفاهم‌نامه با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان‌های تابعه برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی، و در راستای سیاست‌های توسعه پایدار منعقد شده است.

بر اساس این تفاهم‌نامه، همکاری مشترک وزارت اقتصاد و ساتبا در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و با هدف توسعه ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر دنبال خواهد شد.

این تفاهم‌نامه به امضای حسین فردوسی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، و محسن طرزطلب، معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، رسیده و مدت اعتبار آن پنج سال تعیین شده است.

تأکید وزیر اقتصاد بر توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر

حسین فردوسی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، در این مراسم با تأکید بر ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: تولید انرژی به روش‌های متداول، علاوه بر هزینه‌بر بودن، به دلیل محدودیت منابع موجود با دشواری‌های بیشتری همراه است؛ از این رو، باید برای جایگزینی منابع انرژی و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی برنامه‌ریزی کرد.

وی با اشاره به گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور افزود: در برخی مناطق کشور، از جمله یکی از استان های شمال و خراسان جنوبی، اقدامات مرتبط با توسعه انرژی‌های بادی در حال انجام است و با تلاش‌های سازمان ساتبا، روند ترویج و توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر شتاب گرفته است.

به گفته فردوسی، ظرفیت استفاده از این فناوری‌ها با توجه به هزینه کمتر و سهولت بهره‌گیری از آن‌ها، می‌تواند نقش مؤثری در تأمین انرژی کشور ایفا کند.

فردوسی با اشاره به رشد هشت‌برابری شاخص مورد اشاره در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر از خرداد ۱۴۰۳، بر ضرورت تسریع اقدامات برای پاسخ‌گویی به نیازهای انرژی کشور تأکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های مالی، تحقق اهداف این حوزه مستلزم همکاری دستگاه‌های اجرایی، بخش‌های صنعتی، تجاری و سایر بخش‌های کشور است.

توسعه تجدیدپذیرها؛ راهکاری برای تقویت امنیت انرژی

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد با تأکید بر اهمیت کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی، توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را یکی از راهکارهای تقویت امنیت انرژی کشور دانست و تصریح کرد: گسترش این شیوه‌های تولید انرژی می‌تواند در افزایش تاب‌آوری زیرساخت‌های انرژی در برابر تهدیدها مؤثر باشد.

وی با اشاره به شتاب‌گرفتن اقدامات توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر از ابتدای دولت چهاردهم عنوان کرد: برای دستگاه‌های اجرایی در این زمینه تکالیفی تعیین شده و سهم ۴۰ درصدی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

مدیریت مصرف و حرکت به سمت تولید برق در وزارت اقتصاد

فردوسی ادامه داد: وزارت اقتصاد در دو محور مدیریت مصرف و تولید انرژی فعالیت می‌کند. در بخش مدیریت مصرف، صرفه‌جویی در مصرف برق و نوسازی تجهیزات مصرف‌کننده انرژی دنبال می‌شود که در این زمینه از همکاری و حمایت‌های سازمان ساتبا برای تأمین تجهیزات مورد نیاز قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به تکالیف وزارت اقتصاد در حوزه تولید انرژی بیان کرد: با توجه به میزان مصرف برق مجموعه وزارتخانه در تهران و استان‌ها، حرکت به سمت تولید انرژی و کمک به شبکه برق کشور در دستور کار قرار دارد. همچنین، استفاده از روش‌های متنوع تأمین مالی و تسهیل فرایندهای مرتبط با صدور مجوزها می‌تواند به توسعه پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر کمک کند.

فردوسی ابراز امیدواری کرد که با تداوم همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان ساتبا و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، زمینه توسعه هرچه بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر و دستیابی به نتایج مؤثر در تأمین انرژی کشور فراهم شود.

تأکید وزیر اقتصاد بر تسریع اجرای پروژه‌های انرژی خورشیدی

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد در پایان با اشاره به تأکید و حساسیت دکتر مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، بر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: وزیر اقتصاد به محض ورود به وزارتخانه برای تسریع کارها پروژه‌هایی را تعریف کردند که در حوزه ما، پروژه «ابتکار سبز» به موضوع تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، به‌خصوص انرژی خورشیدی، می‌پردازد و امیدوارم زودتر به نتیجه و بهره‌برداری برسد.

کد مطلب 746737