حجم تجارت خارجی خراسان رضوی به ۳۱۹۲ میلیون دلار رسید

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی با اشاره به رشد ۱۹ درصدی وزن کالاهای صادراتی از استان طی سال ۱۴۰۴ و افزایش ۹ درصدی ارزش اقلام صادراتی استان طی مدت مذکور، گفت: افزایش قابل توجه صادرات استان، حاصل هم‌افزایی بخش‌های دولتی و خصوصی است.

به گزارش شادا، سید حامد حسینی با اشاره به وضعیت تجارت خارجی خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: طی سال گذشته  ۴۱۲۷ هزار تن کالا به ارزش ۲۴۵۷ میلیون دلار از گمرکات استان به کشورهای مختلف جهان صادر شده است که نسبت به سال ۱۴۰۳، از نظر وزنی ۱۹ درصد و از نظر ارزشی ۹ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به ۵ کشور نخست مبدا صادراتی خراسان رضوی بیان کرد: طی سال گذشته ۵ کشور نخست مبدا صادراتی خراسان رضوی افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و پاکستان بوده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی با اشاره به میزان واردات کالا از طریق گمرکات استان طی سال گذشته خاطرنشان کرد: در رویه واردات نیز سال گذشته حدود ۳۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۳۵ میلیون دلار به استان وارد شده است که ۵ کشور نخست مبدا وارداتی استان به ترتیب امارات متحده عربی، تاجیکستان، ترکیه، چین و هلند بوده است.

حسینی بیان کرد: با افزایش ۹ درصدی ارزش صادرات طی سال گذشته، حجم تجارت خارجی خراسان رضوی به ۳۱۹۲ میلیون دلار دلار رسید.

این مقام مسئول اظهار داشت: در زمینه ترانزیت مبدا و مقصد مجموعاً تشریفات گمرکی به وزن ۵۸۰۸ هزارتن کالا انجام شده است که افزایش ۱۱.۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۳ را نشان می‌دهد.

حسینی خاطرنشان کرد: ترانزیت نه تنها موجب توسعه اشتغالزایی و زیرساخت‌هایی همچون جاده و خدمات عمومی در محیط‌های جغرافیایی مرتبط با ترانزیت در داخل کشور می‌شود بلکه با ایجاد ارتباط فرامرزی تجاری به رونق تولید در صحنه بین الملل و استحکام روابط اقتصادی و به تبع آن روابط سیاسی کشورها کمک می‌کند، هر چند هم اکنون در راه تحقق ترانزیت ایده آل در کشور و به ویژه خراسان رضوی چالش‌هایی پیش روی فعالان این حوزه قرار دارد.

کد مطلب 739072

برچسب‌ها